همانطور که حتماً همه شما شنیده اید زعفران سحرخیز عمده دارای خواص شگفت انگیز بسیاری می باشد.
زعفران عمدتاً یک چاشنی و طعم دهنده طبیعی برای غذاهای لذیذ است. علاوه بر این، مردم از آن به عنوان یک ماده نگهدارنده، رنگ طبیعی و عنصر اصلی در بسیاری از غذاها استفاده می کنند.
همچنین بسیاری از افراد از آن به عنوان داروسازی و طب سنتی استفاده می کنند.
در نتیجه، زعفران طیف وسیعی از غذاها را در سراسر جهان تصفیه می کند. به عنوان مثال، یک افزودنی عالی به پائلا اسپانیایی، پولائو هندی، غذاهای خورش ایرانی، غذاهای دریایی و دسر است.
همچنین یک عنصر کلیدی در دستور العمل های خاص فرانسوی است. همچنین از دیگر غذاهای تحسینشده میتوان به برنج زعفرانی بخارپز ایرانی با تحدیق، کیک بادام ایرانی و دستور پخت هندی با شربت زعفران اشاره کرد.
زعفران دارای طیف گسترده ای از ترکیبات گیاهی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند.
آنتی اکسیدان های اصلی زعفران عبارتند از کروسین، کروستین، سافرانال و کمپرانول. طبق مطالعات ، آنها از سلول های شما در برابر رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو محافظت می کنند.
کروسین و کروستین رنگدانه های کاروتنوئیدی هستند. رنگدانه زعفران هستند. هر دوی این ترکیبات دارای خواص ضد افسردگی هستند. سافرانال طعم و عطر بی نظیری به زعفران می دهد.
زعفران در هر 100 گرم حاوی مواد مغذی زیر است
- کلسیم – 111 میلی گرم
- آهن – 11.1 میلی گرم
- پتاسیم – 1724 میلی گرم
- چربی کل – 6 گرم
- کلسترول – 0 گرم
- سدیم – 148
- پتاسیم – 1724 میلی گرم
- فیبر غذایی – 3.9 میلی گرم
- پروتئین – 11 گرم
ویتامین ها و مواد معدنی (میزان مورد نیاز روزانه)
- آهن – 61٪
- ویتامین C- 134٪
- ویتامین B6 – 50٪
- منیزیم – 66٪
- کلسیم – 11٪
زعفران عطری قوی و رنگ زیبایی دارد. آیورودا زعفران را به عنوان یک آرام بخش و خلط آور طبیعی جشن می گیرد. این منبع غنی از آنتی اکسیدان ها با فواید سلامتی متعدد است.
علاوه بر این، زعفران نقش حیاتی در درمان آسم دارد. این یک عامل قاعدگی و آپوپتوژن است. بنابراین گنجاندن تقویتکنندههای طبیعی ایمنی مانند زعفران در رژیم غذایی روزانهتان ممکن است کمک کند.